Nadège Herbel startade sin domän år 2005 med sin dåvarande man Laurent. De köpte då 3 hektar mark “La Pointe” i Rochefort sur Loire, 2 mil sydöst om Angers. Sedan starten 2005 ställde de om till ekologisk och biodynamisk odling. Tillsammans drev och utvecklade de gården i 13 år innan Laurent lämnade, och Nadège beslutade sig för att ta över driften och produktionen själv 2018.
Idag består gården av totalt 4,6 hektar, där hälften är Chenin blanc och resten Cabernet franc och Cabernet sauvignon. Nadege har dessutom nyplanterat 0.2 hektar Pinot d’Aunis!
2020 startade Nadège en negoce-verksamhet och lanserade tre nya viner gjorda på köpta druvor, bland annat med Pinot d’Aunis och Grolleau, druvor som hon saknade i sina egna odlingar.
Nadèges vinmakarfilosofi är enkel: För att lyckas göra bra vin krävs bra druvor! Den relativt lilla skörden tillåter henne att hitta en perfekt mognad på druvorna med tillräcklig sötma och syra som skapar balans i vinet, då behövs inga tillsatser i vinmakningen.
Alla hennes viner vinifieras utan tillsatt jäst, bara indigena jäststammar från druvorna och utan temperaturstyrning. Jäsningen tar lång tid och ger komplexitet till vinet. Nadège siktar alltid på att noll tillsatser och noll filtrering. Endast i vissa enstaka fall tillsätts en microdos svavel vid buteljering för att skydda de mest fragila vinerna.
Chenin blanc från 35- och 100åriga stockar
Nadèges toppcuvé med Chenin blanc från stockar planterade på 1920-talet. Lång élevage och buteljerat med 2 gram restsötma. Kronkapsyl. Inget tilsatt svavel
Chenin blanc från 100-åriga stockar. Utan tilsatt svavel
Köpta druvor från Domaine de la Gautterie
Köpta druvor från Domaine de la Gautterie
Rosé Petnat (ej degorgerad). Utan tillsatt svavel
Köpta druvor från Domaine de la Gautterie