Det var av en slump som Jacques de Chancel hittade sina drömmars vingårdsläge i Latour-de-France år 2001.
10 hektar mark runtomkring byn med 100åriga vinstockar av carignan, äldre grenache, mineralrika sluttningar av gnejs och skiffer med eleganta Syrah-stockar gjorde han övertygad om att detta var platsen han ville slå sig ner och göra vin på.
Vinkällaren byggde han mitt i byn och gav den namnet Domaine de l’Ausseil (Ausseil betyder fågel på Occitan).
Sedan starten har Jacques arbetat ekologiskt i vingården. Ogräset tas bort med mekaniskt hantverk eller med häst och jorden berikas med egen kompost. Terroiren kring latour ger generellt ett lågt skördeuttag, mellan 10-20 hektoliter/ha, men desto mer koncentrerad frukt. De olika mikroklimaten gör att skörden sprids ut under en månads tid vilket ger de bästa förutsättningarna att plocka druvorna för hand vid sin absoluta mognad.
Vinmakningen sker med lätt avstjälkning, relativ kort maceration, naturliga jästsvampar och snäll press för att behålla en lätt och aromatisk jos, utan att extrahera för mycket tanniner. Buteljering endast genom gravitation utan pump, utan klarning eller filtrering. I vissa fall tillsätts en ytterst liten dos av svavel, allt för att behålla livet i vinet och låta jordmånen och druvorna tala för sig själv: frukt och kryddighet i de röda vinerna och en fin mineralitet & aromatik i de vita.