Uppvuxen med druvodling och vinmakning sedan barnsben tillhör Jason Groebe den nya skolans vinmakare i Tyskland. Weingut Bergkloster har funnits i över 120 år och Jason är femte generationens vinmakare i familjen.
Efter examen till vinmakare på universitet i Geisenheim och många år av arbete i vingården har Jason successivt fått axla rollen som ansvarig på familjedomänen. År 2018 buteljerade han sina första flaskor på egen etikett.
Weingut Bergkloster har sin bas i Westhofen och domänen är typisk för Rheinhessen, med mestadels lokala druvsorter odlade i branta syd- och sydöstlägen. Här odlas allt ifrån Riesling, Pinot noir, blanc & gris till Bacchus, St Laurent och Chardonnay. I regionen har det odlats druvor för vinproduktion enda sedan den antika romerska ockupationen för nära 1200 år sedan.
Jason brukar totalt 9 hektar mark som breder sig över området runt om Westenhofen och innefattar vingårslägen som Kirchspiel, Morstein, Aulerde och Steingrube. Jordarterna skiljer sig mellan vingårdslägena och består av kalksten, lera, märgel och tjocka lösjordar. Westhoften är ett utav de varmaste områdena i hela Tyskland vilket hjälper till att ge druvorna en optimal mognad och skapar en otrolig balans mellan knivskarp syra, frukt och elegans.
Jasons arbete i vinkällaren är rent och naturlig; ingen tillsatt jäst och minimal inverkan med svavel, allt för att göra levande viner med ett ärligt uttryck av druvorna.
Markerna är ekologiskt certifierade sedan 2006 och Jason arbetar helt utan kemiska eller syntetiska bekämpningsmedel.