Frédéric är en av de legendariska naturvinsmakarna med sin helt egna stil i Latour-de-France.
Efter att ha jobbat hos namnkunniga vinmakare som Valette i Bourgogne och Foillard i Beaujolais sökte Fred marker för att göra sitt eget vin. Egentligen ville han göra vin i Vaucluse, men markerna var dyra och Fred fann till slut 12 hektar i Latour-de-France. Från starten i 2004 ställde han om till ekologisk odling med biodynamiska metoder och sedan 2010 är gården Demeter-certifierad.
Hans marker kring Latour-de-France domineras av gamla stockar, 60-115år gamla som växer i schist och gnejs. Druvsorterna är Carignan, Syrah, Grenache, Macabeu, Grenache gris och Carignan blanc.
Vinmakandet sker naturligtvis utan tillsatt jäst, oftast i stora cementtankar och beroende på cuvée lagring på ekfat ett eller två år.
Frédéric Rivatons legendariska cuvée Blanc Bec! Från väldigt gamla stockar, 60-100år gamla som ger ett lågt skördeuttag på 10hektoliter / hektar. Spontanfermentering av juicen direkt i fat och i betong.
12.5% / 750ml
Carignan, Syrah & Grenache från Freds äldsta stockar (80-115år). Lågt skördeuttag 10hl/ha
Cuvée Gribouille från de allra äldsta vinrankorna hos Rivaton (80-120 gamla). Skördat 8-9 September 2019. Lågt skördeuttag: 10 hektoliter per hektar. Buteljerat i slutet av 2021 utan filtrering eller klarning.