15-25 år gamla stockar av Chardonnay & Sauvignon blanc
Jord
Kalkrika jordar
Kultur
Ekologisk
Uppväxt
50% Chardonnay och 50% Sauvignon Blanc vinifieras separat med semi-kolsyrejäsning, utan tillsatt jäst, lagrat på jästfällningen i traditionella tyska Stückfass (1200L fat) och blandas innan buteljering. Ofiltrerat och utan tillsatt svavel
15-25 år gamla rankor som vuxit ur kalkrika jordar
Kultur
Ekologisk
Uppväxt
Portugieser och Silvaner direktpressas tillsammans utan tillsatt jäst, och lagrat på jästfällningen 9 månader på 2400L fat. Pinot Noir blandas in före buteljering för extra briljans. Ofiltrerat, ytterst lite svavel tillsatt vid buteljering (1g/HL
Riesling som skördas för hand och pressas direkt. Lagrat på jästfällningen på traditionella tyska "Stückfass" (1200L fat). Buteljerat oklarat och ofiltrerat med en ytterst liten dos svavel
Dornfelder, Portugieser, Weissburgunder från 15-25 år gamla rankor
Jord
Kalkrika jordar
Kultur
Ekologisk
Uppväxt
"Méthode ancestrale" - Druvorna pressas tillsammans och genomgår första jäsningen på ståltank och buteljerad i oktober 2022 med kronkapsyl för en andra fermentering. Ingen tillsatt jäst, oklarat, ofiltrerat, ej degorgerad, ingen tillsatt svavel.
Handplockade druvor som genomgår en kort kolsyrejäsning, naturliga jäststammar. Lagrat 9 månader på jästfällningen i neutrala 1200L-fat. Buteljerat utan klarning eller filtrering med en ytterst liten dos svavel.