Domaine des Moriers startades som ett projekt av två burgundiska vinmakare, Francois de Nicolay och Arnaud Combier. Vineriet ligger på gränsen till Morgon, centralt beläget i Lancié där de odlar Beaujolais-Villages. I trakterna runt omkring ligger odlingarna för Morgon, Fleurie, Chiroubles och Moulin-á-Vent.
Vineriet ligger centralt i Lancié där man odlar druvorna för Beaujolais-Villages. Utöver Villages har också Arnaud marker i Morgon, Fleurie, Chirouble och Moulin-á-Vent som många anser ha flest likheter med Burgundiska jordar.
Odlingarna sköts på samma liknande sätt som Francois de Nicolay gör i Bourgogne: markerna plogas med häst och syntetiska kemikalier är förbjudna. Istället använder de organiska och biodynamiska metoder.
Francois och Arnaud började omställningen för ekologiskt jordbruk 2018 och från och med i år blir vinerna ekologiskt certifierade, och inom kort även biodynamiskt certifierade.
Arnaud ansvarar för vinmakningen på Moriers och skörden sker för hand. Druvorna sorteras noggrant och vinifieras i hela klasar i stora betongfat. Arnaud gör dock en kortare kolsyrejäsning än vanligt, vilket ger en mycket mer generösare och varm frukt som drar mer åt Bourgogne-hållet. Vinet jäser endast med naturliga jäststammar och pressas i en gammal vertikalpress som ger hög kvalitet till juicen. Inget svavel tillsätts under vinmakningen, med undantag för en minimal dos svavel vid buteljering.